Slik bruker du Telltur.no

1. Registrer bruker

Klikk på ruta under for å registrere ny bruker:

Knapp til reg i hjelp

Skriv inn et brukernavn du selv velger og din e-postadresse. Når du har registrert deg, får du tilsendt et passord på e-post.

Hvis du ønsker å registrere flere brukere, bruker du samme framgangsmåte for alle. Du kan registrere flere brukere på samme e-postadressee.

2. Legg inn informasjon om brukeren din

  • I e-posten som du får tilsendt, finner du brukernavn, passord og en link til siden der du kan logge deg inn.
  • Logg deg inn med brukernavnet og det passordet du fikk tilsendt.
  • Øverst i høyre hjørne ønskes du velkommen. Klikk der og velg «Rediger min brukerprofil».
  • Legg nå informasjon om deg selv inn i skjema. Dette er informasjon som friluftsrådet/ kommunen trenger for å registrere deg i konkurransen. 

3. Finn ditt turområde og velg et turmål

Ny forside

 

 

A. På forsiden klikker du «Velg turmål»

Velg omrade

B. Velg ditt område/ friluftsråd (i kartet kan du se hvor i landet friluftsrådene ligger)

 

 

Finn turmal kommune

 

C. Velg den kommunen du ønsker å gå på tur i

 

 

Velg turmal

Turmålene kommer opp i kartet og på ei liste under kartet. Finn ut mer om turmålene ved å klikke på punktene i kartet eller på navnet på turmålet.

GodTur!

 

 

4. Registrer turmål

Når du kommer fram til turmålet, vil du finne en kode som du enten kan sende inn på SMS til 2401 med kodeordet TELLTUR (kr. 5,-) eller du kan gå inn på nettsiden og registrere kodene dine gratis. For å få årets premier, må du lese nærmere bestemmelser for de ulike konkurransene på sidene til friluftsrådene og deres kommuner.

Registrere ved hjelp av SMS

Send SMS til telefonnummer 2401 med følgende format: «TELLTUR<mellomrom>TURMÅLKODE» Eksempel på gyldig sms-melding er:  «TELLTUR FL1986». Se bildet under hvordan en SMS kan se ut (på en iPhone):

sms-bilde

Registrere på nettsiden

Ny forside

 

 

Klikk på «Registrer din tur nå!»

 

Registrer turmal

Legg inn koden du fant på turmålet (f.eks. FL1986) og datoen da turen ble gjennomført.

Du kan samtidig registrere for andre brukere du var på tur sammen med ved å skrive inn brukernavnene til disse i nederste rute. Dette er praktisk hvis dere f.eks. har vært en hel familie på tur. Du velger brukere fra lista ved å trykke de tre første bokstavene av brukernavnet. Bruk komma mellom brukernavnene (mellomrom kommer automatisk når du klikker komma). F. eks. johanna, fisken, bambus, olaola2.

 

5. Del et turminne

Har du lyst til å dele et turminne, kan du gjøre det via Instagram. Bruk #telltur, så blir bildet ditt synlig på våre TellTur-sider. Egen # kan brukes av friluftsråd, kommuner og turmål, se evt info om dette på sidene til friluftsrådene, kommunene og turmålsidene/ i postkassene.

Lurer du på noe eller noe du ikke får til?

Ta kontakt med din kommune eller ditt friluftsråd. Du skal finne informasjon om dette på friluftsråd- og kommunesiden eller i oversikten over FLs medlemsfriluftsråd i høyre kolonne på vår nettside: www.friluftsrad.no.

Har du fått rollen som forfatter eller redaktør og jobber i et friluftsråd eller en kommune med å legge inn turmål?

Se her for informasjon og brukermannualer for TellTur.

Bruk av bilder i TellTur: FL og friluftsrådene kan bruke bildene på TellTur til å markedsføre friluftsrådenes aktiviteter.