Hognåsen

Tilhører: Bokn kommune Poeng: 10

Vandring-BlueHognåsen

Hognasen-2Startpunkt: Are
Parkering: Are friluftsområde
Lengde: 2 km
Høyde: 0 – 125 moh.
Tid: 1,5 time t/r
Vanskegrad: Blå

 

Turbeskrivelse

Like før ferjekaien i Årsvågen tar du av til høyre fra E39 og følger skilt til Are friluftsområde, hvor det er god parkeringsplass. Fra p-plassen følger du grusveg vest- og sørover til grind og kjerreveg videre vestover mot Steinsvikane. Like ovenfor gapahuk tar du av på sti til venstre og følger stien (røde merkepinner) gjennom kulturlandskap og passerer arkeologisk, interessante funnsteder, bl. a. gravhauger og fjøremannstufter.

I Steinsvikane følger du stranda videre vestover og tar av ved skilt som peker nord- og oppover i terrenget mot Hognåsen. Nå går du gjennom bregnemark, passerer steingard (gjerdeklyver) og grasslette, nytt bregneområde og kommer på en liten høyde med et par store kampesteiner (ca. 300 m fra skiltet). Her starter den bratte oppstigningen til selve Hognåsen. Selve stien er ikke så tydelig her, men enkelte små steinvarder viser traseen.

På toppen får du en flott utsikt over sørlige deler av Bokn og hele Boknafjorden. Koden er plassert i postkasse ved merket på toppen av Hognåsen.