Rekvika, Skulsfjorden på Kvaløya (Tromsø)

Tilhører: Turbotur Poeng: 1

Turbo har utvidet 5 turer med Turbo-sesongen! Etter ønsker fra flere Turbo-familier forlenger vi tursesongen til siste dag av høstferien. Fram til og med søndag 8.oktober kl 15:00 vil skiltene stå oppe.

OBS! Alle må registrere seg til premieutdelingen innen 15. oktober: registrer din Tubro/Superturbo HER. Premieutdelingen i Tromsø er 2. november.

Startsted: Snuplassen i Skulsfjord (ved veis ende)

Parkering: Parker på merkede plasser på snuplassen. På godværsdager blir det ofte fullt på snuplassen, og da kan man parkere oppe ved bygdehuset. Det er et rødt hus, oppe bak hestesenteret som er innerst i fjorden.

Kollektivtransport: Det går lokalrute ut til Skulsfjord (426), men den går veldig sjeldent og kun hverdager, så egen bil er det mest praktiske.

Sti: Følg stien langs fjæra fra snuplassen. Det er mange ulike stier til vakre Rekvika, så her kan dere gå ulike stier fram og tilbake. Her er bare en av mange fine alternativer. Etter at du har gått gjennom grinda (husk å lukke den, det går dyr på beite på sommeren), følger du utmarksgjerdet opp mot ryggen av Skorven (som ryggen mellom Skulsfjord og Rekvika heter). Stien går over ryggen på det laveste punktet og når du har kommet opp på eiet, deler stien seg. Følg stien opp ryggen til venstre. Etter 150 meter kommer du opp på toppen av Skorven og utsikten som møter deg er vill og vakker. Med utsikt innover Kaldfjorden, Vengsøya og Vengsøysundet, følger du stien nedover ryggen mot Rekvika. Du ser snart Rekvika på høyreside, mens du selv følger stien en god stund til rett fram. Når du er på tuppen av Skorven, går stien bratt ned mot høyre, og etter noen spennende høydemeter nedover, er du nede i fjæra og har bare noen hundre meter til selveste Rekvika med de vakre rullesteinene. Turen tilbake kan du enten gå samme vei, eller så kan du gå rett opp myra bak stranda, som fører deg tilbake over eiet, og ned til Skulsfjorden.

Kodeskiltet er satt opp på infoskiltet som forteller om søppelprosjektet som stranda inngår i.

Hva kan du se: Dette er en tur som gir deg nydelig utsikt fra start til slutt. Store Blåmann og Vengsøya hilser deg majestetisk, og er du heldig møter du både oter og sjøfugler i fjæra, havørn og kongeørn i lufta, og til og med knølhval og spekkhuggere på vinteren!

Total distanse tur-retur: 3, 4 km

Cirka gåtid: 1 ½ t

Vanskelighetgrad for 4/5-åring: middels

GPS-koordinat for Turboskilt:

 

Husk å melde på deltakeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag på dnt.troms.no/5-turer-med-Turbo/ – innen 15. oktober