Midt-Troms friluftsråd

På tur i Midt-Troms 2017

Bruk Telltur til å utforske regionens turmuligheter.

Nytt i år er egne turboturer for barn. Dette er turer som er satt opp av Barnas turlag Målselv og Barnas turlag Senja og en samling fine familieturer i hele Midt-Troms.

Flere kommuner i Midt-Troms har i mange år hatt trimtilbud i form av Fjelltrimmen, Til topps i Målselv, Ti på topp i Tranøy osv. Disse tilbudene vil fortsette med de individuelle tilpasningene den enkelte kommune har. Alle trimtilbudene vil nå ligge under portalen Telltur.no/utiTroms. I tillegg til å bruke din kommunes trimtilbud håper vi at tilbudet om elektronisk registrering av turer vil bidra til at flere oppsøker turmål i nabokommunene. Det er kommunene som selv legger ut deres info på denne nettsiden. Dersom du har spørsmål til turer i din kommune kan du ta kontakt med din kommune eller Midt-Troms friluftsråd.

Registrering av bruker  Telltur.no/utiTroms er et registreringssystem som skal gjøre det lettere å registrere deg som besøker våre turmål, og forenkler kommunens arbeid med bearbeiding av data.  I år som tidligere er vi tilkyttet nettstedet www.Telltur.no som er landsomfattende. Nettstedet eies av Friluftsrådenes Landsforbund og friluftsrådene. Det betyr at du kan registrere deg elektronisk på alle turmål som er tilknyttet Telltur.no. Komplett oversikten over friluftsråd, kommuner og turmål med denne tjenesten finner du på forsiden (hjem).

PREMIERING Kommunene i Midt-Troms har ulik ordning med hensyn til premiering. For nærmere informasjon se den enkelte kommunes åpningsside.

Midt-Troms friluftsråd har også i år «konkurranse» som gjelder for alle kommuner i regionen.

1.       Kommunen med flest registrerte turgåere i forhold til innbyggertall.

Torsken er i år som i fjor vinner av kommunekampen med 13% turgåere i forhold til folketallet. Nr to i år er Berg med 12,3 % turgåere.

2.       Den turgåeren som gikk på flest turmål i år var Arne-Vidar Hellefossmo.

3.       Uttrekkspremier for deltakere under 16 år.

I år får alle under 16 år en egen premie fra Midt-Troms friluftsråd. Denne vil bli utdelt gjennom din kommune.

4.       De som går tur på det høyeste turmålet i alle 7 deltaker-kommunene:

•Berg. Breitind 1001 moh

•Bardu. Stor-Ala 1237 moh

•Dyrøy. Børingen Nortinden 1075 moh

•Torsken. Ytste Svanfjell/Tredjefjellet 898 moh

•Målselv. Alappen 1488 moh

•Tranøy. Sjursviktinden 837 moh

•Sørreisa. Hjerttind 1380 moh

Tre turgåere har i år utmerket seg ved å gå på det høyeste turmålet i samtlige kommuner. Dette er Arne-Vidar Hellefossmo, Tonje Vik og Tone Fosli.

Gratulerer til alle som har deltatt på telltur og hatt fine turer ute i naturen.

 

Bilder

Vi oppfordrer alle turgåere til å ta bilder på turene sine og legge dem ut på Telltur.no. Vi har egen instagramfeed  for Midt-Troms friluftsråd. Det er #utitroms.

TURinformasjonskart 2017

Midt-Troms friluftsråd har i år laget et eget kart med turforslag og informasjon om turer i regionen. Den er lagt ut i postkassene til alle husstandene i Midt-Troms. I tillegg har friluftsrådet en egen turkalender på våre hjemmesider og  på  facebook.

PLANLEGGINGSKART

Bilde1 Midt-Troms friluftsråd utga i 2010 turkartpakke for Midt- Troms. Dette er et godt utgangspunkt for planlegging av turer i hele regionen. Denne turkartpakken fås kjøpt i bokhandler og i butikker over hele Midt-Troms for kr. 200.

 

 

Skjermbilde 2016-05-05 kl. 00.27.13Turbok for Senja og Midt-Troms. Midt-Troms friluftsråd har i samarbeid med flere, gitt ut Turbok for Senja og Midt- Troms høsten 2015. Rundt 120 turer fra våre 8 medlemskommuner på plass i turboka. I tillegg er det med noen turer fra Balsfjord. Vi har valgt ut turer som vurderes som enkel og middels enkle å gjennomføre. http://turboka.no

Kontaktperson: Midt-Troms friluftsråd v/ daglig leder Espen Prestbakmo tlf 98001213 eller mtf@bardu.kommune.no.

Vår facebookside er https://www.facebook.com/home.php#!/midttromsf?fref=ts

God tur!!

Lenke til hjemmeside: http://www.utitroms.no/