Vesterålen Friluftsråd

TellTur 2018 åpner for registrering 25.mai.

 

TellTur 2017 er avsluttet!

 TellTur Bedrift finner du her!

 TellTur Barn finner du her!

Aktiviteter og premier 2017

2017 var tredje året TellTur ble gjennomført. Hovedåpningen og brosjyreslipp var 23.mai, men med mulighet for registrering på utvalgte turmål allerede fra 23.mars.

Hele 1200 turgåere registrerte i overkant av 25000 turer til sesongen stengte 3.november. Dette utgjør godt over 100 000 km vandring. For Vesterålen er dette en økning på 500 deltakere og 14000 turer fra 2016.

Et årlig og fast innslag er at vi legger ut «impulspremier» i turkassene. Flere ganger i løpet av sommeren har vi lagt ut gavekort på kr. 500,- på tilfeldige turmål.

Disse fant impulspremiene i år:

Bente Johnsen på Ryggedalstinden i Bø, Victoria Joakimsen på Blåheia ved Grytting i Hadsel, Linda Sakariassen og Trine Anderssen på Klokkatohaugen på Nes i Lødingen, Hanne Cathrin Bjørkmo på Snykolla i Øksnes, Renathe Amalie Wiese på Sverigetinden i Andøy og Siv-Hege Storåker på Blåheia i Sortland.

Aktivitet  

Vi ønsker å motivere til økt aktivitet og at det skal lønne seg. I den forbindelse har vi innført flere aktivitetsklasser hvor deltakeren kan vinne unike t-skjorter og gavekort, gitt av Intersport Sortland, etter visse kriterier.

TellTur Barn

200 barn til og med 13. år hadde meldt seg på TellTur Barn. For å vinne en grønn hettegenser måtte man gå inn 80 poeng eller mer. 27 barn klarte dette målet. Julian Knudsen ble beste deltaker med hele 38 ulike turer og 300 turpoeng!

I tillegg trakk vi ut et gavekort på kr. 1000,- blant alle som hadde vært på 7 eller flere ulike turmål gjennom sesongen. 72 hadde dette kriteriet og var med i trekningen. Victoria Elisabeth Larsen vant gavekortet.

TellTur Aktiv

Alle deltakere som gikk inn 180 poeng eller mer vant en rød t-skjorte fra Craft. Dette oppnådde 187 deltakere.

TellTur Elite

Alle deltakere som gikk til 30 eller flere ulike turmål vant en svart TellTur Elite t-skjorte fra Craft. Dette oppnådde 104 deltakere.

TellTur Elite jakke

6 deltakere, 3 menn og 3 damer, som gikk inn mest poeng kunne vinne en svart TellTur Elite jakke fra Craft. De med flest poeng fikk hver sin jakke, mens vi trakk ut 2 menn og 2 damer blant de 10 beste i hvert kjønn.

Flest poeng damer:

– Leena Lind med 2029 poeng.

Trekning blant de 10 beste damene:
– Elisabeth Ytterstad
– Asbjørg Fay Johansen

Flest poeng herrer:

– Hans Olav Søberg med 1548 poeng.

Trekning blant de 10 beste herrene:
– Frode Gabrielsen
– Ronald Breivik

Årets vandrepremie

For å vinne vandrepremien og et gavekort på kr.5000,- måtte deltakeren registrere minst 15 turer, på 10 ulike turmål i 3 kommuner. I 2015 nådde 80 turgåere kriteriene, i 2016 over 200, mens i 2017 oppnådde over 400 turgåere dette målet og var med i trekningen.

Tommy Karlsen ble den heldige vinneren av årets vandrepremie.

TellTur Bedrift

I år var det første året det ble tilrettelagt for at bedrifter kunne stille egne lag i TellTur. Hele 15 lag og 58 deltakere ble med. Verd å nevne var at Biomar på Myre deltok med hele 7 lag og 34 deltakere. Et av disse lagene fikk 2.plassen i lagkonkurransen.

BøPuls fra Bø var det lite å gjøre noe med. De gikk ut i et voldsomt tempo og beholdt ledelsen med sitt lag fra første til siste dag og ble dermed vinner av TellTur Bedrift 2017.

I tillegg ble det trukket ut et gavekort på kr. 10 000,- til det laget som oppnådde 500 poeng eller mer.

8 lag oppnådde dette kriteriet og Vesterålen regionråd lag 2 (Vesterålen reiseliv) vant trekningen.

Bilde: Kjetil Paulsen har fotografert Lisa Sollie og Astrid Berthinussen som jakter poeng i TellTur Bedriftskonkurransen. Bildet et fotografert på tur opp til Brokløystinden 562 moh. i Sortland kommune. I bakgrunnen ser vi brua over Djupfjorden ved Blokken.

Vinnere av bedriftskonkurransen (Total poeng/antall lag = gj.snitt)

  1. Bøpuls fra Bø
  2. Utsikten bofellesskap fra Sortland
  3. Zalaris fra Lødingen

Vinnere av lagkonkurransen (Flest poeng lag)

  1. BøPuls fra Bø
  2. Biomar Produksjon fra Øksnes
  3. Team 500 i Utsikten bofellesskap fra Sortland

Instagram

Vi hadde også en bildekonkurranse gående på Instagram. Da TellTur stengte 3. november var det registrert over 1000 flotte turbilder. Etter en nøye gjennomgang valgte vi ut 6 svært flotte kommunevinnere. Av disse 6 ble det valgt en vinner som fikk smykke seg med tittelen «Årets TellTurbilde 2017».

Disse vant:

Linn-Ellinor Olsen for TellTurbilde fra Hadsel og Sortland, Vilde Fredriksen for Bø, Marita Buland Yndestad for Andøy, Johannes Strand for Lødingen og Claus Nilsen for Øksnes.

Foto: Linn-Ellinor Olsen, fra Lamlitinden i Hadsel.

Foto: Vilde Fredriksen, fra Skårvågsfjellet i Bø.

Foto: Marita Buland Yndestad, fra Andøy.

Foto: Claus Nilsen, fra Saltberget i Øksnes.

Foto: Johannes Strand, fra Lødingen.

Linn-Ellinor Olsen gikk av med den gjeveste premien og bildet hennes over Sigerfjorden i Sortland ble kåret til årets TellTurbilde 2017. Med det får hun dette bildet på forsiden av TellTurbrosjyra i 2018.

Foto: Linn-Ellinor Olsen, årets tellturbilde 2017 fra Sigerfjord og Sortland.

Vi ønsker å takke alle som på en eller annen måte har tatt del i TellTuråret 2017 og gjort dette til den suksessen det har blitt.

2018 blir et nytt og spennende år hvor vi bl.a. vil åpne en helt ny versjon av TellTur.no og en ny tur APP vil være mulig å bruke ifm TellTur.

Vi gleder oss og håper enda flere ønsker å ta del i TellTur 2018. Det lønner seg å være aktiv!

Lenke til hjemmeside: http://friluftsrad.vestreg.no/Aktuelt